01-11-2019

Härjedalen

Siden jeg så Bebbe Volgers film Dunderklumpen for rigtig mange år siden, har jeg drømt om at komme til Jämtland. Så for mange år siden bestilte jeg et hytte ophold deroppe.

 

Dvs. det troede jeg, men et par dage efter opdagede jeg, at Vemdalen ikke lå i Jämtland, men i noget der hed Härjedalen, det lykkedes mig ikke at lave det om, hvilket ærgrede mig dengang, men det var mit store held.

Da vi var kommet derop, følte jeg, at jeg var kommet hjem.

 

Der er lyst, der er grønt, der er ikke så mange store søer, som i Jämtland, men der er vandreture en masse.

Ja der ligger stadig sne.

Jeg kan anbefale: Sonfjeldet,( Men Niels Holgersen havde nu lagt Mærke til, at Ravnen aldrig fortalte noget, uden at han havde en ganske bestemt Mening med det, og jo længere han hørte paa ham, jo mere tankefuld blev han. „Hvorfor mon du egentlig fortæller mig den Historie?” sagde Drengen. — „Aa, jeg kom bare til at tænke paa den, mens jeg stod her og stirrede paa Sonfjeldet,” svarede Ravnen. ”Fra Selma Lagerlöfs Niels Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige”) Björnriket, Flattruget og Mässlingen.

Der er sommerled og vinterled. Da vi kun har været der om sommeren, følger vir sommerledene.

Bonusinfo: Vi vandrede engang en lang, dejlig tur, der vankede ingen vafler eller kaffe med påtår, der var stängt, vi var der udenfor sæsonen.