30-08-2021

Centralt eller

Vi er landet i vores hotellejlighed, den ligger centralt, men også i et lidt kedeligt kvarter. Kedeligt på den måde, at det er et fint kvarter med alle turistattraktioner inden for rækkevidde. 

1. Vi gik ned til Einstein på Unter den Linden, hvor vi fik Brunch,  40 euro med kaffe, det er et fint sted. Priserne er steget, men vi forspiste os, den var god. Vi plejer, når vi er forbi, at få en kaffe og en æblestrudel, den bedste æblestrudel, jeg har smagt. Dvs. bedre end i Wien.

2. Vi opdagede, at man skal bestille tid på museerne, så selv om vejret var museumsvejr, sprang vi over. Vi var på vores yndlingsudstilling dagen før, fordi der var plads, fik vi lov til at komme ind uden.

3. Mundbind og coronapas. Da jeg var til frisør, måtte jeg købe et specielt mundbind på apoteket og udfylde et længere skema, bl.a. hvor jeg boede og med hvem, naturligvis også vise coronapas. Det skal vi ustandseligt.

4. Vi bor i Willhelmsstrasse, tidligere regeringsgade, der ligger en restaurant nederst, der tog vi et glas hvidvin, heldigvis flyttede jeg mig over ved siden af hr. Mand under parasollen, det var en god ide, for selvfølgelig kom der en byge.

5. Vi ville lave mad selv, og da der ligger en Ullrich lige i nærheden, trissede vi derhen. Oh chok, den var lukket. Vi troede begge, at alle Ullrichs altid var åbne, men da vi ikke gad/orkede at tage ind til Ullerich ved Zoo, valgte vi at spise nedenunder, tysk traditionel restaurant. En kantarelret udmærket og store portioner. Vi fik øl til, jeg en Kristall, hr. Mand  2 dunkel. Tja det er en liter, så det giver livlig trafik om natten.

Bonusinfo: I Berlin er kartoflerne næsten altid skrællet i hånden på restauranter. Og Ullrich har ikke altid åbent

Kommentarer

13.09.2021 15:41

Venterpaavin.dk

Det lyder vel nok dejligt - jeg nyder også de kvartere der ikke er helt “turistede” men med et lokalt islæt i form af mange indfødte på cafeerne og butikkerne, der ikke nødvendigvis er de sædvanlige💙.