15-06-2021

3 retter

Lammemørbrad med spinat

Da Ali Baba havde en anden ejer, kom vi der en gang imellem. En af dens populære retter var en lammeret i spinat. Så da jeg havde lammemørbrad, spinat, løg, hvidløg og tomater, tænkte jeg at jeg ville prøve at lave den.

Løg og hvidløg blev hakket og stegt i olie.

Mørbraderne, de er små på et lam, blev skåret i tynde skiver og stegt med løgene., da lammet ikke skal have for meget, blev det taget op, da det havde fået farve.

Tomaterne var de små, så de kom hele i. 

Spinaten var tøet op, og det er den helbladede, hakket duer ikke i denne ret og kom i. 

Så kom der Herbamare i og peber sammen med kødet.

Oksebøf i skiver med pasta

I Fakta kan man købe købe nogle meget møre oksebøffer til meget rimelige penge. Jeg får dem 10 kr billigere som personligt tilbud. 

Men jeg gider kun spise dem som bøffer, når jeg ikke ritig gider lave mad, men de kan jo skæres ud og laves til  meget andet. 

 Og det er, hvad der skete. 

Ud over bøfferne i tynde skiver, havde jeg snackpebre, løg, hvidløg og ca 1 1/2 dl. Cremefraiche samt noget godt pasta.  

Løg i små tern  sammen med hvidløg kom i gryden med noget olivenolie, da de var klare kom pebrene derned.  Et par minutter senere blev bøfkødet vendt i , da det havde taget farve,hældte jeg cremefraichen i. Der var ikke helt væske nok, så jeg kom lidt pastavand i. Smagte til med salt og peber. Og pastaen, som var færdig samtidig, blev efter afdrypning, vendt i. 

Linser med pølser

Den blev lavet efter opskrift, Hanne Block, Mit italienske køkken. Jeg føler mig altid lidt bibelsk, når jeg laver linseretter.

Bonusinfo: Jeg huskede kun at fotografere pasta retten.