16-02-2019

Boxhagener Platz

Boxhagener Platz

I Berlin ligger Boxhagener Platz, det er en plads, som har et marked om lørdagen, det er stort og absolut værd at besøge i modsætning til det lille marked Gazan omtaler i sin ellers udmærkede Berlinerguide.

Der er skrevet en bog, der hedder Boxhagener Platz, som der så igen er lavet en film over. Både film og bog kan klart anbefales, filmen er dog nok lidt svær at få fat i, desuden er der ikke undertekster, heller ikke tyske, og de taler berlinertysk, en dialekt, der godt kan være lidt vanskelig.

Gegangen = jejangen

Da vi startede med at komme der, lå der en ungarsk cafe og spillested, Senla, det gør der ikke mere, men pladsen ligger der endnu.

Vi skulle ind og høre en koncert på Senla, og så ville vi spise på restauranten ved siden af, det blev lidt af en skuffelse, det var uspiseligt, de havde ikke skyllet salaten, den var fuld af sand.

I går var det fredag, og fredag står menuen på. Nu har vores normale fiskehandler Lars også kaldet Carsten fået et nyt knæ, så hans fiskehandel er desværre lukket pt. Men jeg sagde lige muslinger til hr. Mand, og kort tid efter sad vi i bilen på vej til den store Irma på Søborg Hovedgade, og ja de havde muslinger, datoen var fin, så menuen blev muslinger.

Hvorfor så den lange indledning om Boxhagener Platz, jo muslingerne bragte minder om andet i den salat, vi en gang fik serveret på Boxhagener Platz.

Ja de var uspiselige på grund af sand, vi fik rugbrødsmadder i stedet. Men opskriften fejler ikke noget fisk 2