Flammkuchen
I Berlin stiftede vi for flere år siden bekendskab med Flammkuchen, vi har senere også spist den, hvor den kommer fra, i Alsace.
Men den er ikke svær at lave selv.
Vand, gær, lidt salt og pizzamel æltes sammen, jeg brugte ca. 2 dl. vand, 1/4 pakke gær, en knivsp salt og så meget mel, at dejen får en passende konsistens. Dejen får lov til at hæve.
Ovnen tændes på 250 grader. Imens hakkes et løg fint, en pakke bacon skæres i tynde strimler. Når dejen er hævet, rulles den ud og lægges på bageplade, det er lettet at rulle den ud mellem to lag bagepapir.
Den smørres med creme fraiche i et ikke for tynd, men heller ikke tykt lag. Bacon og løg kommes på. Den kommes i ovnen ved god varme 250 grader til den har fået brune kanter ca. 20 min.
Bonusinfo: Den er god til velkomst drink, eller i stedet for bruchetta, mens man venter på maden.
Seneste kommentarer
Hah, jeg er modsat. Dagen efter skal ting have ekstrasalt! Måske Nissen flytter mit salt, til dine rester om natten?
Det lyder vel nok dejligt - jeg nyder også de kvartere der ikke er helt “turistede” men med et lokalt islæt i form af mange indfødte på cafeerne og butikkerne, der ikke nødvendigvis er de sædvanlige💙.
Ja, jeg har det ikke
Min kæreste ser også sport med både åbne og lukkede øjne. Det må være en slags talent.