Sovs eller sauce
Forskellen mellem sauce og sovs er primært mængden.
Brun sovs, man starter med en roux, kendt fra Cayonområdet. Smør smeltes og melet tilsættes, ca 50/50 i mængden, Det tager sin tid at brune melet. og man skal stå der hele tiden og røre og røre, men resultatet er det hele værd. Når melet er blevet brunt, tilsættes væsken gradvis. Bouillion, rødvin er fint, hvis man vil have en gammeldags mælkesovs, skal melblandingen være noget mørlee end på billedet.
Sauce eller sovs
Ketchup
Hverken Irma eller Rema1000 havde Isis ketchup. Ja hvad gør man så. man laver den selv.
2 modne tomater
1 lille frisk rødløg
Konc. tomatpuree, jeg har en tube i køleskabet, men ca 3 tsk.
En anelse sambal olik
Herbemare 1 tsk.
Så lidt vand som muligt for at få så meget som muligt ud af minihakkeren.
Isis flydende sødemiddel, hvor meget 10 dråber, mere hvis den skal være sød, mindre hvis ikke, afhænger også af tomaterne.
Tomater og rødløg kommes i minihakkeren og hakkes så fint som muligt. Det kommes i en kasserolle og koges godt igennem, min kasserolle er købt af opvaskeren, den var lidt dyr, men har sliplet overflade og er nem at rengøre. Så røres Herbemare og det flydende isissukker i sammen med en anelse sambal olik. Ja kommes i en skål
Et voila Ketchup.
Morgenmad
Yoghurt med passionsfrugt og "hjemmelavet" drys.
Det er bare at tømme passionsfrugterne i yoghurten og røre rundt, jeg bruger 0,1 % økologisk yoghurt.
Drys:
Rugbrød, mandler, steviasukker og Husk blendes i min uundværlige minihakker.
Bonusinfø, Husk er en mærkevare, man kan købe økologisk loppeskallefrø væsentlig billigere i Irma.
Seneste kommentarer
Hah, jeg er modsat. Dagen efter skal ting have ekstrasalt! Måske Nissen flytter mit salt, til dine rester om natten?
Det lyder vel nok dejligt - jeg nyder også de kvartere der ikke er helt “turistede” men med et lokalt islæt i form af mange indfødte på cafeerne og butikkerne, der ikke nødvendigvis er de sædvanlige💙.
Ja, jeg har det ikke
Min kæreste ser også sport med både åbne og lukkede øjne. Det må være en slags talent.