27-09-2019

Rejesuppe

 

 

Vejret viser sig ikke ligefrem fra sin bedste side, så i går kom jeg ikke udenfor, bortset fra at jeg var i vaskekælderen for at rulle diverse.

Derfor kom jeg ikke i byen, men vi måtte nøjes med, hvad der var i køleskabet og fryseren, men det var heller ikke så ringe endda.

I fryseren havde jeg en portion hummersuppe og 250 g store rejer med skal. Så havde jeg løg, hvidløg, ingefær, 3 mindre peberfrugter og 2 tomater i grøntsagsskuffen. I køleskabet hentede jeg et teskefuld red currypaste. Og ellers var det rapsolie, Herbamare og koriander.

Vand blev sat over med Hebamare til rejerne og til at spæde suppen med. Løg og hvidløg blev skåret i små tern og kommet ned til olien, så ordnede og tilsatte jeg revet ingefær og peberfrugterne i tern. Lige efter kom jeg den frosne hummersuppe ned til blandingen. Det stod så og hyggede sig, mens rejerne blev røde og færdige. Rejerne blev fisket op, og jeg kom noget af kogevandet, et par dl., ned til grøntsagerne, det skulle jo være en suppe. Tomaterne blev skåret i tern og kom også i suppegryden. Også hyggede gryden sig igen ved lavt blus, og jeg ”brændte” fingrene på at pille rejerne.

Jeg slukkede for gryden og kom rejerne i sammen med lidt frisk koriander. Rejer er ret kedelige, hvis de får for meget.

Bonusinfo: Salt var ikke nødvendigt.