Pasta med sik(helt) og røget laks
Det er en ret jeg har lavet rigtig tit, den bliver en lille smule forskellig fra gang til gang. Den er hurtig at lave, og den smager altid godt. Sik hedder vist helt på dansk. Jeg har en tidligere opskrift herinde.
Løg og hvidløg blev henholdsvis skåret i tynde skiver og fint hakket. Et halvt bdt. asparges blev ordnet, det vil sige, at enderne blev brækket af så langt nede som muligt. Og de blev skåret i pæne stykker. Løgene blev (ikke brunet), men stegt i smør til de var klare, hvorefter jeg helt 300g madlavningsfløde over. Jeg havde smagt på den røgede sik, den var ret salt, så jeg kom ikke salt ved.
Den røgede sik blev ordnet for skind og ben og plukket i mindre stykker. Nu var saucen småkogende og jeg kom arpargeserne i, 3-4 min senere kom sik'en i.
Pasta var i mellemtiden blevet færdig, så efter at vandet var hældt ud, kom den i saucen. Gryden fjernes fra gryden og strimlet røget laks og dild blev vendt i. Hvis den røgede laks får for meget varme, mister den sit blanke udseende.
Bonusinfo: Retten blev lavet i Sverige.
Seneste kommentarer
Hah, jeg er modsat. Dagen efter skal ting have ekstrasalt! Måske Nissen flytter mit salt, til dine rester om natten?
Det lyder vel nok dejligt - jeg nyder også de kvartere der ikke er helt “turistede” men med et lokalt islæt i form af mange indfødte på cafeerne og butikkerne, der ikke nødvendigvis er de sædvanlige💙.
Ja, jeg har det ikke
Min kæreste ser også sport med både åbne og lukkede øjne. Det må være en slags talent.