15-09-2018

Bella notte

Det tog mig lang tid at lære, hvordan man fik kødboller til at holde formen, når de skulle laves direkte i sovsen/saucen, tricket er ret enkelt. Man må ikke røre i sovsen/saucen, før kødbollerne er færdige. 

Kødbollerne:

1 halvt, stort løg hakkes sammen med hvidløg i mini hakkeren, det røres sammen med 400 g økologisk, hakket svinekød, til sidst krydres  med salt og muskat. Jeg brugte min røremaskine.

Det resterende halve løg, hvidløg og rød peber hakkes fint, men ikke med minihakkeren. Olie kommes i gryden og løg, hvidløg og rød peber varmes igennem og en dåse hakkede flåede tomater kommes i. Når det har kogt godt igennem kommes køddbollerne i, jeg former dem med hånden og en teske og kommer dem i efterhånden, som de er færdigformede. Og så rør jeg ikke i gryden, før de er færdige. Der var ikke plads til alle kødbollerne i saucen, så resten blev stegt i lidt olivenolie på pandenTil slut smages saucen til med salt, peber og eventuelt lidt sukker/honning.

Normalt ville vi have fået pasta eller ris til, men jeg havde en rest kartofler fra dagen før, som skulle spises, også så lavede jeg lidt revet agurk, hvidløg, skyr, salt, peber og et drys dild-