En tantet gang brok

Man får taget et par gode selfies, og man har lært at stille sig i den rigtige vinkel , når man spejler sig, man ser jo helt godt ud, og SMAK så sker det:

Man sidder og hygger sig med at se billeder blæst op på TV- skærmen, og så kommer slaget, det var dog skrækkeligt, en gammel kone, ikke noget under,, at man får siddeplads i bussen. Og fy da den profil, hvad er der lige sket med den. Og hvorfor er der ingen, der har fortalt een, at håret ser underligt ud bagfra.

Bonusinfo: Det ville have hørt under tant, hvis der havde været en kur udover en niqap, og det er i modsætlning til Botox og andre sjove ting ikke tilladt.

 

Maden i Portugal

Alle fortalte os om den dejlige mad i Portugal, jeg ved ikke hvor alle har været, men det sted var jeg ikke.

Vi spiste en fremragende sushi på en lidt afsides japansk restaurant i Cascais, det gjorde vi to gange. 

Så var vi inde på en meget lokal billig lille restaurant i Afamakvarteret i Lissabon, det var sjovt og maden var veltillavet, men den var på mange måder også typisk for den mad vi fik. Klipfisk, kogte kikærter og kogte kartofler, ikke mere. Ikke et lille drys persille eller lidt smørsovs eller ?

En typisk ret: Et stykke kød eller fisk tilbehør pommes frites, kogte kartofler, bagte små kartofler og ris. Købmand Bahr i Karsemose kom engang til hr. Mands store glæde til at skrive Dagens grøntsag pommes frites. Mon de i al hemmelighed var portugisere.

Hvis det ved en ret var fremhævet, at den var typisk portugisisk, betød det bare, at der var et spejlæg smækket ovenpå. 

To gange fik vi noget der decideret var uspiseligt. En gang noget, der var tæt på det.

Middelmådig og kedelig mad blev lige pludselig til noget af det bedre. 

Vi spiste ude ca. 20 gange, så sig ikke, at vi ikke prøvede.Retten på billedet er en salat, jeg lavede på hotellet.

 

Bonusinfo: Afamakvarteret var fattigkvarteret i Lissabon, det er i dag fyldt med turister, og der bor stadig en del fattige, men en lille lejlighed i kvarteret i dag koster nogle millioner. 

Bonusinfo: Pensionen er i Portugal 250 euro om måneden, huslejen for en et værelses lejlighed er 300 euro om måneden. Børn har forsørgelsespligt for ders gamle forældre. Barnløse gamle tiggeri og forskellige hjælpeorganisationer. Værs'go og spis.

Når man bliver snydt

Jeg sov dårligt, det blev tankemylder. Jeg ville brokke mig over noget, som nok er min egen skyld.

Da jeg hævede penge, kunne jeg ikke se, ar der var en mulighed for at betale med euro. Jeg tænkte for så vidt heller ikke over det, for jeg havde ikke været ude for det før i en bankautomat. Så de neglede lige omkring 120 kr. fra mig/os.

Jeg vidste godt,  at når jeg betaler med visa i forretninger og lignende skal jeg vælge euro.

Bonusinfo: Kursen ved at vælge euro er 750kr,  mens kursen for at vælge kroner er 810kr,  så det kan hurtigt løbe op.

Spærreballon

På stationen står, at man skal gøre plads til de, der skal af. Disse grimme bukser stod ikke på perronen og spærrede. Han stod forrest ved døren og spærrede. Og senere op ad trappen. Han opdagede ingenting, var fuldstændig opslugt af sin mobil.  

Der skal nok have været en, der ikke kom af på grund af ham. 

Bonusinfo:Han var ikke ung.

Netto nej tak

Tre grunde til at fravælge Netto

1. Netto fører i konkurrencen om at gøre livet til discount, det er det for kort til.

2. Netto støtter Venstre. 

3. Min yndlingsIrma bliver lavet om til en Fakta, den kunne ikke klare sig, da Netto åbnede en      stor butik lig om hjørnet.

 

Jeg er 68 år, så man skulle tro, at jeg kunne finde ud af det, men nej børnesikring har F..... skabt.

Selvfølgelig skal man beskytte de små pus, men jeg behøver ikke at blive beskyttet mod alt muligt, måske lige visse klogefilm, som f.eks De kaldte hende Sarah, som gjorde mig grådlabil i flere dage efterfølgende

Jeg ved af erfaring, at nogle film er for stærke til mig. Og det gælder altså også børnesikring, jeg kan ikke få det op.

Sprogbrug

Jeg er helt med på, at et sprog udvikler sig, men der er nogen erstatninger jeg bare ikke helt forstår.

Dansk har sådan et pragtfuldt ord for en stofpose med hanke. Et ord, der stammer fra dengang, der var heste på gaderne, som skulle have lidt foder, medens de var på arbejde, de fik en pose om mulen, en mulepose.

Mulepose, hvorfor skal det erstattes af det totalt intet sigende engelske ord totebag? 

6 mænd, der står og ser en arbejde, det vil de da nok komme med en del gode grunde til, men man ser det oftere en det omvendte., hvad jeg faktisk aldrig har set.
Og når man lige kommer fra Berlin, hvor selv tiggerne knokler........

Billetpriser

Hvor er jeg dog træt af det fjolleri, de laver omkring billetpriser. Jeg har dd. købt billetter til en koncert med Abdullah Ibrahim, og ja jeg glæder mig til at komme ind og høre ham. Det er altfor længe siden sidst, men ......

Nej det er ikke selve billetprisen jeg brokker mig over. Den er høj nok men nej: Billetprisen er 425 kr pr.stk. Men så kommer der 10 kr oveni pr.stk og til sidst 1,72kr ekstra for betalingen. 

Under hele bestillingen er jeg kun i kontakt med en maskine, og jeg skal selv printe mine billetter ud. Hvorfor pokker kan de ikke sige at billetprisen er 435,36Kr i stedet for alt det pjat. 

For et par år siden var vi nogle styker, der skulle i Krudttønden, da jeg bor lige ved siden af, ville jeg spare de 60 kr. ved at købe billetterne på stedet, jeg kom ikke til at spare en pind, hvad skal det pjat til for. 

Der er nogen, der kan, København!!!!!

Bilen på billedet holder helt korrekt det er ikke tilladt at holde bag ham. Ikke til at forstå

Her er det af uransagelige årsager tilladt at holde, endda nærmere end bilen gør og tit med en meget større varevogn

Toilet eller lokum

Brok

Kunne vi i Danmark ikke få lidt Berlinsk toiletkultur. Det er en fornøjelse, at komme ind på et offentligt toilet i Berlin. Selv om det er ubemandet og meget brugt er det rent og lækkert. Det er det i hvert fald ikke hjemme, der er det en overskidt og overtisset stinkbombe. Jeg ved godt hvorfor, men for pokker da.

Bonusinfo: Det er ikke vand og sæbe, der dræber bakterier, det er gnubben. Ja selvfølgelig hjælper det andet også, men når læger skal stå og vaske hænder længe er det fordi de skal gnubbes rene. Hvis man børster tænder grundigt uden tandpasta, bliver de ligeså rene som med tandpasta, og de skal børstes ligeså grundigt med tandpasta som uden.

Anglicisme

Man ikke een sidder ligeså fredeligt og læser i en brandgod bog om Berlin. Den er skrevet af en anerkendt dansk forfatter, bosat ikke i London, men her i Berlin.

Og hvad sker der så lige her?

Hun skriver om den andenlængste gade i Berlin.

ANDENLÆNGSTE, nej det hedder det ikke på dansk, det er en dårlig oversættelse fra engelsk, det hedder NÆSTlængste.

Det er lige som een i stedet for man vinder mere og mere ind i det danske sprog..

 

 

Mænd

Det er ikke overfladisk, dumt og ligegyldigt at interessere sig for fodbold, håndbold, cykling og alt andet sport, men dumt at interessere sig for, hvordan man ser ud, tøj og sådan noget, som jeg har under "Tant".

Og så kan de endda være monsterforfængelige selv.

Jeg kan bare ikke tage en ordentlig selfie. øv.

Næh, jeg ved ikke hvis cykel det er, men sådan kan man parkere en cykel. De kan også i Århus.

Ikke cykler denne gang

Det kunne sagtents være cykler, folk i Århus kører ligeså råddent som i København, men det er det nu ikke.

Nej det handler om mormorarme, som jeg ved Gud ikke er glad for at have fået, men hvor er alle t-shirts og bluseærmer så forbandet korte.

Vi er et købedygtigt publikum, og det er de færreste det klæder med de latterlige stumpeærmer.

PÅ billedet en sød tomat som er fuldstændig enig. Ellers....

Cykler

Det bliver nok ikke sidste gang, at jeg vil brokke mig over cykler og de, der sidder på dem. Da jeg ikke har kørekort, kommer jeg oftes omkring på apostlenes heste, bus eller tog. Og ofte ved hjælp af alle tre.

Her er det bare næsten umuligt at komme forbi, mange af cyklerne har ikke været rørt i månedsvis, men mængden vokser hele tiden.

Cykler igen

Det er selvfølgelig ikke mig, der cykler igen, Men .......

På kort tid uden de store anstrebgelse fik jeg snuppet nogle billeder af cyklister, indvandrede turister, hm tror jeg ikke, som cykler, hvor de helt klart ikke må. 

I går var jeg ved at blive kørt ned af et par, der kom rundt om hjørnet,selvfølgelig på fortovet.

Mor og barn.